Week van de Werkstress

Week van de Werkstress

Van 15 t/m 18 november is het de week van de werkstress.
Het doel van deze week is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om serieus werk te maken van mentale kracht.

Bewust zijn van balans in 5 dimensies

Afgelopen vrijdag keek ik de documentaire “May I be Frank” . Een super inspirerend verhaal over een man die het leven eigenlijk niet meer zag zitten. Hij had overgewicht, zat in de put, veel negatieve gedachten, weinig positieve gevoelens en hij at heel slecht. Op een dag werd er de vraag aan hem gesteld “wat zou je nog 1 keer willen mee maken in jouw leven?” Hij wilde wel weer een keer verliefd worden, maar wie zou er nou vallen op iemand zoals hij, met zo’n lijf. Hij hield niet eens van zichzelf. Drie jongens ontfermde zich over hem en gingen met hem aan de slag met zijn 5 dimensies van vitaliteit. Namelijk:

Met veel liefde en aandacht transformeerde hij zijn leven. Dit getuigt van veel mentale kracht.
Het is tevens het bewijs dat een integrale aanpak met de juiste follow up voor een prachtig duurzaam resultaat kan leiden.
Ik help jou als persoon graag om in balans te komen. Een eerste gratis kennismakingsgesprek kan zomaar het begin zijn van jouw ommekeer! Neem hiervoor gratis en vrijblijvend contact op.

Mentale kracht gaat niet alleen over reageren, maar ook over goed voorbereid zijn op (dreigende) stress of tegenslag. Een persoon die goed in balans is op de 5 dimensies, is beter bestand tegen stress.

Vitale organisatie?

Een mentaal sterke organisatie houdt zich staande in wisselende en stressvolle omstandigheden. Het is als organisatie dus goed om de werknemers vitaal te houden.
Door werknemers handvatten te bieden om het gebied van omgaan met gedachten, gevoelens, goede voeding, ontspanning, bewegen, inzicht in zijn of haar kwaliteiten en waarden en pro activiteit, zullen werknemers zich beter staande kunnen houden in tijden van stress. Zeker in deze stressvolle Covid-tijd, met alle onzekerheid die deze tijd met zich meebrengt.

Ik help je graag om balans te creëren binnen jouw organisatie. Dit kan een (online) workshop over werkstress zijn, als ook een vitale bootcamp, yoga of een compleet pakket voor jouw organisatie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kan ik je helpen, verstuur een WhatsApp ?

Blog

In de blog's behandel ik thematieken die te maken hebben met vitaliteit. Ik deel af en toe gezonde recepten, leuke weetjes en actualiteiten rondom vitaliteit, gezondheid en geluk.