Reuma: De Topsport van het Dagelijks Leven

Afgelopen dinsdag zat ik in de Arena bij de Ajax vrouwen te genieten van alles wat die dames daar die avond neerzetten. Topsport en de topsporter zelf heeft mij altijd al gefascineerd en ook altijd vol bewondering naar gekeken. Hoe mentaal en fysiek sterk ze moeten zijn en zichzelf uitdagen. Bewondering voor die wilskracht. En in ene trof mij de vergelijking tussen mensen met reuma en topsport.
Reuma is niet alleen een fysieke uitdaging; het is een test van wilskracht, doorzettingsvermogen en mentale kracht die veelal vergelijkbaar is met de wereld van topsport. Mensen met reumatische aandoeningen ervaren dagelijks uitdagingen die de grenzen van hun lichaam en geest opzoeken, net zoals topsporters dat doen.

De Fysieke Inspanning

Net als een atleet die zich voorbereidt op de Olympische Spelen, moeten mensen met reuma zich elke dag voorbereiden op hun persoonlijke ‘wedstrijden’. De pijn en stijfheid die gepaard gaan met reumatische aandoeningen vereisen een niveau van fysieke inspanning en zelfzorg die vergelijkbaar is met de training van een topsporter.
De Mentale Kracht
De mentale gelijkenissen tussen reuma en topsport zijn misschien nog wel opvallender. De constante strijd tegen pijn en vermoeidheid vereist een onwrikbare mentale houding. Het vereist een focus en vastberadenheid die vergelijkbaar is met de mentale voorbereiding van een atleet voor een belangrijke wedstrijd.

De Kwaliteiten van een Kampioen

Mensen met reuma bezitten vaak kwaliteiten die we typisch toeschrijven aan kampioenen in de sportwereld. Veerkracht, aanpassingsvermogen en de wil om te overwinnen zijn kenmerken die zowel in reuma als in topsport worden gevonden.
In beide gevallen is het een levenslange toewijding aan verbetering en het overwinnen van obstakels. De reis is zelden gemakkelijk, maar de parallellen tussen reuma en topsport bieden een krachtig perspectief op de strijd en de triomfen van mensen die met deze aandoening leven.
Heb jij ondersteuning nodig in deze uitdagende reis?
Wil je het minder als een strijd ervaren en geen wedstrijd meer van maken?

En wél de bovengenoemde kwaliteiten in gaan zetten op Voluit te gaan leven met reuma?
En zo meer plezier, energie en levensvreugde gaan ervaren..

Dan heb ik een mooi gratis aanbod voor je! Ontvang mijn Ebook 7 tips voor meer Grip op jouw Reuma.
En omdat het Lente is, geef ik 2 gratis Groei & Bloei coachsessies weg, twv 67 euro.
Stuur me een DM en dan kan ik je er meer over vertellen!

Kan ik je helpen, verstuur een WhatsApp ?