De 5 redenen waarom het belangrijk is nu voor jouw gezondheid te kiezen

De afgelopen periode hebben we eens te meer gemerkt hoe belangrijk onze gezondheid is. Eindelijk komen er steeds meer geluiden van artsen en zelfs van minister van Volksgezondheid De Jonghe voor het bevorderen van een gezonde leefstijl. Je kan zelf
veel doen om je gezondheid te versterken! Hieronder 5 redenen waarom het juist nu de tijd is om actie te ondernemen en de weg naar vitaliteit in te slaan.

1) Het seizoen: Lente!
Na het winter seizoen waarin onze weerstand naar beneden ging, we allemaal verkouden werden, we minder naar buiten gingen, er is minder zonlicht was en we minder bewogen. Is het nu tijd om jouw gezondheid een boost te geven. De lente is het seizoen van bloei, creatie, groei en ontwikkeling. Tijd voor een frisse start!

2) Covid19
Vlak voor de laatste lockdown, las ik een artikel/blog van Vera Helleman (https://www.verahelleman.nl/waarschuwing-voor-mentale-crisis-na-corona-je-moet-je-emoties-nu-vooral-niet-negeren/) over dat de VN ons waarschuwt voor de mentale overbelasting nu met corona crisis en ook erna. Ook hier de oproep om vooral je emoties niet te negeren. Iedereen wordt geraakt door deze crisis, is het niet financieel, dan wel door verlies van dierbaren of baan, of omdat je kei en keihard moet werken en onder hoge druk staat of omdat je je in je vrijheid beperkt voelt. Het is dus belangrijk dat je je gezondheid en dus vitaliteit in de gaten houdt. Hoe gezonder je bent, hoe beter je bestand bent tegen invloeden van buitenaf en de gevolgen die deze lange lock down met zich mee brengt.

3) Veel stress & burnout
Ongeveer 1 miljoen Nederlanders heeft last van burn-out klachten. We leven in een maatschappij waarin we veel moeten, veel ballen hooghouden en geleefd worden.
We staan onder continue stress en gaan vaak over onze grenzen. Soms voelen we die grenzen niet eens totdat het te laat is en je daadwerkelijk uitvalt.

4) Zitten teveel
Wij zijn koploper in Europa. We zitten gemiddeld 8,7uur op een dag. Niet alleen te weinig bewegen (inactiviteit), maar ook te veel zitten (sedentair gedrag) kan leiden tot gezondheidsrisico’s en minder gezonde levensjaren. Het niet halen van de norm van 30 minuten matig intensieve fysieke activiteit verhoogt het risico van veel chronische aandoeningen met meer dan 20 procent (range 20-60%).

5) Huidige maatschappij
We leven in een maatschappij van overvloed. Chronische aandoeningen zijn aan de orde van de dag en nu met covid19 merken we dat onze gezondheid kwetsbaar is.

Waarom dus nu, omdat nu de tijd is. Gun jezelf een vitaal en gelukkig leven. Je hebt maar 1 leven en maak hem dan zo lang, gezond en gelukkig mogelijk!
Hulp daarbij nodig, maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Kan ik je helpen, verstuur een WhatsApp ?

Blog

In de blog's behandel ik thematieken die te maken hebben met vitaliteit. Ik deel af en toe gezonde recepten, leuke weetjes en actualiteiten rondom vitaliteit, gezondheid en geluk.