Dankbaarheid en Acceptatie

Toen ik nog fit was..

Vandaag kreeg ik van Facebook een herinnering met foto. Een foto waarop mijn partner en ik zo gaar als een klontje maar zo trots als een pauw staan na het uitlopen van de Roparun.

Wat mooi en waardevol om zo af en toe weer herinnerd te worden aan de mooie speciale momenten die je samen beleeft.

Soms ook pijnlijk, omdat het niet meer is..

Voor mij zit op die manier fit zijn, zo’n afstand rennen, samen trainen en hardlopen er niet meer in sinds mijn auto-immuunziekten de overhand hebben.
Gedurende de jaren is die pijn wel minder geworden. Door er juist actief bij stil te staan, er ruimte voor te maken en zelfs om over te rouwen.
En ook al kan het soms nog een beetje pijn doen, kan ik het accepteren. Ik merk de pijn op, geef het ruimte en er ontstaat meer lichtheid rondom deze pijn, en zo acceptatie. Ja, er ontstaat zelfs dankbaarheid. Dankbaarheid voor het feit dat ik het heb mee mogen maken. Het was een onvergetelijke ervaring en nu een warm gekoesterde herinnering.

Dankbaarheid is een van de manieren om een positieve mindset te trainen. Ook wel Growth Mindset genoemd. Toen mijn reuma hoogtij vierde, merkte ik later op hoe mijn mindset afgleed richting negativiteit en fixed. “Het wordt nooit meer anders, ik kan niks meer..”
Mijn gedrag werd daar weer door beïnvloed doordat ik me ook zo ging gedragen. Ik ging bewegen vermijden.

Ons gedrag en mindset heeft een enorm effect op onze vitaliteit

Je mindset kan je trainen, net als een spier. Belangrijk om je bewust te zijn welke mindset je hebt, en hoe het jouw gedrag mogelijk beïnvloed en zo jouw vitaliteit.

Door elke dag stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent, voed je jezelf met positiviteit. Je kan dus invloed uitoefenen op je mindset en zo regie nemen over jouw vitaliteit.

En wie weet, ooit…. Ooit weer samen hardlopen, of zelfs een Roparun…Niks is onmogelijk..

En voor nu, Dankbaarheid voor wat was en is.

Herken je de pijn, het verdriet om wat niet meer mogelijk is door lichamelijke beperkingen? En wil je daar meer ruimte aan geven en werken aan acceptatie?
Neem gerust vrijblijvend contact met mij op: ran@jouwvitaliteitskompas.nl

Of ben je benieuwd naar een workshop over Groeimindset en de invloed op de vitaliteit van jouw medewerkers?

Neem dan ook gerust contact op. Dan kan ik meer vertellen over het vitaliteitsaanbod en de workshop Mindset en Vitaliteit.

Kan ik je helpen, verstuur een WhatsApp ?